Kazakistan -Türk İşadamları Derneği (KATİAD) tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Kazak ve Türk işadamları bir araya geldi. KATİAD'ın her yıl gelenekselleşen iftar yemeğine bu sene de çok sayıda seçkin davetli katıldı.
Ankara Oteli’de verilen iftar yemeğine Türkiye'nin Almatı Başkonsolosluğu çalışanları, Kazak-Türk Eğitim Vakfı (KATEV) Başkanı Mesut Ata, KATİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte kısa bir konuşma yapan KATİAD Genel Sekreteri Ahmet Alyaz, Türk işadamlarının birlik ve beraberliğine dikkat çekerek, KATİAD çatısı altında hareket etmenin önemine dikkat çekti.

KATİAD’ın Kazakistan’da bulunan iş dünyasının en önemli sembollerinden biri olduğunun altını çizen Alyaz, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yetersiz olduğunu ifade etti. Son 10 yılda Türkiye'den bir çok şirketin Kazakistan’a gelerek buralarda iş imkanları aradığını söyleyen Alyaz, KATİAD olarak ülkeye gelen şirketlere yardımcı olduklarını belirtti.

Kazakistan’daki Türk şirketlerinin markalaşma sürecine girdiklerini de sözlerine ekleyen Alyaz, markalaşma sürecinin hem Kazak hem de Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.