Dünyanın dört bir yanında Müslüman alemi Ramazan Bayramı’nın ilk gününü kutluyor. Kazakistan’da da bayram namazı ile başta eski başkent Almatı olmak üzere birçok kentte binlerce kişiyi bir araya geldi.

Almatı’da Ramazan Bayramı coşkusu camilere sığmadı. Bir aylık oruç ibadetinin ardından Ramazan Bayramı'na ulaşan, 7'den 70'e herkes Bayram Namazı için camilere koştu. Camileri dolduran binlerce Kazak, namazların kılınmasının ardından cami avlusunda birbirleri ile bayramlaştı. Özellikle Merkez Cami yetersiz kalınca binlerce kişi namazını avluda kıldı.

Omuz omuza saf tutan binlerce insan bayram namazlarını eda etti. Açık alanları namaz için mesken eden halk, namazın akabinde getirilen tekbire eşlik etti ve okunan Kur-an'ı Kerim'i dinledi. Namazın ve tekbirlerin ardından eller açılıp dualar edildi.

Bayram Namazı öncesi cemaate vaaz eden Almatı Merkez Cami İmamı Nurbek Yesmagambet, bayramların bütün müslüman toplumlarında olduğu gibi Kazak toplumunda da barış ve kardeşlik anlamına geldiğini belirterek bugünde bütün küslerin ve dargınların barışması gerektiğini söyledi. Kazakistan'da 140'a yakın farklı milletten insanların bulunduğuna ve bütün bu toplumların kardeşçe bir arada yaşadığına dikkat çeken İmam Yesmaganbet, bu kardeşliğin ve birliğin bozulmaması için dua etti.