Kazakistan ve Türkiye askeri personelin eğitiminde işbirliği yapacak. Astana’da temaslarda bulunan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki heyet, Kazakistan Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Korgeneral Saken Jasuzakov başkanlığındaki Kazak heyet ile bir araya geldi. Savunma Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmede Jasuzakov, Kazakistan’ın tarihsel ve kültürel bağları olan Türkiye ile ilişkilerini geliştirilmesine büyük önem verdiğini söyledi.

Jasuzakov, iki ülkenin savunma sektöründe çok değerli deneyimleri olduğunu aktardı. Saken Jasuzakov, Türkiye ile Kazakistan'ın askeri alanda modernleşme, silah ve askeri teçhizatın modernizasyonunun yanı sıra, askeri personelin savaş eğitimi alanında tecrübe alışverişini sağlamak maksadıyla teğmen, yüzbaşı ve müfreze komutanları seviyesinde askeri personel değişimi konusunda işbirliği yapacaklarını kaydetti.

İki ülke arasında ilişkilerin geldiği düzeyi göstermek maksadıyla Kazakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Murat Maykiyev'in Kazakistan Silahlı Kuvvetleri’nin kuruluşunun 20.ci yıl madalyasını Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akar’a takdim ettiğini belirten Jasuzakov, Türkiye ile her alanda işbirliğinin gelişmeye devam edeceğini vurguladı.