Kazakistan, Yemen'de bulunan 15 vatandaşının tamamını tahliye etti. Tahliyelerin 4 Nisan’da Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na bağlı uçaklarla gerçekleştirildiğini duyuran Kazakistan Dışileri Bakanlığı,Yemen’de bulunan son Kazak vatandaşın da ülkeye geldiğini bildirdi.

Evlendikten sonra Yemen’e yerleşen ve yaklaşık 40 yıldır bu ülkede yaşayan Gulmira Sahanova isimli Kazak kökenli Yemen vatandaşı, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na bağlı uçakla önce Moskova'ya daha sonra Almatı’ya gönderildi. Almatı’da akrabaları tarafından karşılanan Sahanova, Yemen’de durumun çok kötü olduğunu ve sürekli bombaların atıldığını söyledi. Sahanova, ülkede iletişimin zor sağlandığını, su ve elektriğin olmadığını vurguladı.

Kız kardeşini havalanında karşılayan Mira Shanova, Yemen vatandaşı olmasına rağmen bu önemli kararı alarak kız kardeşini Kazakistan’a gönderen Yemenli kocasına ayrıca teşekkür etti.
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Yemen’nden aralarında 31 çocuğun da bulunduğu; Rusya, Ermenistan, Belarus, Moldova, Suriye, Özbekistan ve Ukrayna vatandaşlarını tahliye etti.