Aralarında Kazak astronot Aydın Aimbetov'un da bulunduğu ekibi taşıyan Soyuz uzay aracı başarılı bir şekilde fırlatıldı.
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapacak üç astronotu taşıyan Soyuz TMA-18M Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatıldı. Yerel saat ile 10.38'de fırlatın uzay aracında Rus astronot Sergey Volkov, Avrupa Uzay Ajansı astronotu Andreas Mogensen ile birlikte Kazak astronot Aydın Aimbetov bulunuyor.
Uçuş öncesi son kontrollerden geçen astronotlar aileleri ile görüştü. Kazakistan Uzay Ajansı Başkanı (Kazcosmos) Talgat Musabayev, astronotlara başarılı uçuş temenisinde bulundu. Astronotlar daha sonra tezahüratlar eşliğinde uzay gemisine geçti. Ardından başarılı bir şekilde uçuş gerçekleştirdi.

Rusya Uzay Ajansı’nın uzay çöpleri sebebiyle uçuş rotasını çevirmesinden dolayı Soyuz TMA-18M aracının iki gün sonra ISS’e kenetlenmesi bekleniyor. Cuma günü beklenen kenetlenmenin ardından astronotlardan Sergey Volkov , ISS’de altı ay çalışacak. Aydın Aimbetov, Andreas Mogensen ise hali hazırda ISS’de bulunan Rus astronot Gennady Padalka ile dünyaya dönecek.
Soyuz TMA-18M, Gagarin fırlatma rampasından uzaya gönderilen 500'üncü roket olma özelliğini taşıyor.

Bu arada Kazakistan uzaya 3'üncü astronotunu uzaya göndermenin gururunu yaşıyor. İlk kez 2 Ekim 1991 yılında Kazak astronot Tohtar Abubekirov uzaya gitmişti. Daha sonra Kazak astronot ve Kazcosmos Başkanı görevini sürdüren Talgat Musabayev, uzaya 3 kez gitmişti.