Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Parlamentosu’nda "Başkanlık Yasası" için başlayan oturum, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) grubu tarafından boykot edildi. Oturumda çok sayıda büyükelçi ve sivil toplum örgütü temsilcisi hazır bulundu.

Parlamento’da Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Değişim Hareketi (Goran), İslami Birlik (Yekgırtu) ve İslami Topluluk Partisi (Komel) tarafından verilen “Başkanlık Yasası” görüşülüyor.

KDP grubu, başkanlık seçimi için parlamentoya sunulan yasa tasarısını kabul etmeyeceklerini belirtiyor. Toplam 38 sandalyeye sahip KDP yasanın önce milletvekilleri tarafından görüşülmesini savunuyor. KDP grubunun ardından Türkmen ve Hıristiyanlardan oluşan 11 milletvekili daha oturumu boykot etme kararı aldı.
Parlamento oturumu yasal sayı olarak kabul edilen 57 milletvekili ile devam ediyor.

Parlamento Başkanı Yusuf Muhammed ise, oturumun devam edeceğini ve ertelenmeyeceğini belirtti. 19 Ağustos 2015’te Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin görevi sona eriyor.

Mesud Barzani, geçtiğimiz günlerde başkanlık seçiminin 20 Ağustos’ta yapılacağını duyurmuştu. Ancak Kürdistan Yüksek Seçim Komisyonu, bütçe yetersizliğinden dolayı seçimin ertelendiğini bildirmişti.