PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in Rojava’ya gönderilen silahların Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği(KYB) tarafından tahsis edildiği yönündeki açıklamasına tepki geldi.
Kürdistan Demokrat Partisi(KDP), daha önce Rojava'ya yapılan yardım için Müslim'in Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'ye teşekkür mektubu gönderdiğini duyurdu.
Konuyla ilgili Barzani'nin ofisinden bugün yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Rojava’ya gönderilen silahların listesi ve adetinin yayınlanacağı ifade edildi. KDP, ayrıca Müslim’in daha önce Barzani’ye yapılan yardımlardan dolayı yazdığı teşekkür mesajını yayınladı.

MÜSLİM BARZANİ'YE TEŞEKKÜR MEKTUBU GÖNDERDİ

Geçtiğimiz 15 Ekim'de gönderilen mektupta Müslim'in ” Sayın Irak Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Kobani’de devam eden kutsal devrime verdiğiniz katkıya gönlümün derinliklerinden teşekkür ediyorum. Bu mektupta ihtiyaç duyduğumuz şeylerin listesini yazdım, umarım konuştuğumuz gibi kısa bir sürede elimize ulaşır.” dediği aktarıldı.

KDP, önümüzdeki günlerde son iki yılda Rojava'ya kendileri tarafından gönderilen tüm yardımın listesini yayınlayacaklarını duyurdu.