Kenya'nın başkenti Nairobi'de bir otele saldırı düzenlendi.Düzenlenen terör saldırısında en az 5 kişinin öldüğü, çok sayıda kişi yararlandığı belirtildi.

Başkentin Westland bölgesinde "DusitD2" adlı otele düzenlenen saldırıyı, terör örgütü Eş-Şebab'ın üstlendi.

Önce patlamanın meydana geldiği, ardından silah seslerinin duyulduğu olay yerinde, terör örgütü Eş-Şebab üyeleri ve polis arasında çatışma çıktı.

Polis, görgü tanıklarının 6 kişi olduklarını belirttiği saldırganları etkisiz hale getirmek için otel ve çevresinde operasyon yapıldı.

Kenya Polis Şefi Joseph Boinnet, saldırganların arasında bir intihar eylemcisinin de olduğunu, eylemcinin otelin bekleme salonunda üzerindekileri patlattığını söyledi.

Öte yandan, yaralıların kaldırıldığı bölgedeki hastanelerden acil kan bağışı çağrısı yapıldığı bildirildi.

Ayrıca polis, bomba yüklü olduğu tespit edilen bir aracı infilak ettirdi.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, otelde park halinde olan araçlardan bazılarının yandığı ve sivillerin otelden kaçmaya çalıştığı görüldüğü belirtildi.

Saldırının 2016'da Somali'deki bir Kenya askeri üssüne yapılan ve yaklaşık 150 askerin ölmesine yol açan saldırının yıl dönümüne denk gelmesi dikkati çekti.

İlk paylaşılan bilgilerde DusitD2 Oteli yakınlarında patlama ve silah sesleri duyulduğu söylenmişti.

Örgüt, Eylül 2013'te yine başkent Nairobi'de bulunan Westgate Alışveriş Merkezi'ne saldırı düzenlemiş, onlarca sivil ölmüştü.