Doğu Afrika ülkesi Kenya'da Hükümet, El Şebab terör örgütünün Garissa üniversitesine gerçekleştirdiği ve 148 kişinin öldüğü saldırı sonrası gelecekteki muhtemel saldırıları önlemek için ABD başta olmak üzere bazı Batı ülkesi istihbaratlarından yardım istedi.

Kenya Dışişleri Bakanı Amina Mohamed, Kenya'nın ABD ve Batı istihbaratlarından yardım alması gerektiğini belirtti. Mohamed, "Yabancı devletler bizimle işbirliği yapıyorlar. Yeterli kadar ekipman, kapasite geliştirme, istihbarat paylaşımı ve şu anda bunların hepsi oluyor. Başka neye ihtiyacımız varsa onun üstünde çalışıyoruz. Gözetim geliştirme, istihbarat toplama geliştirme, ekipman ve kapasite geliştirme üzerine çalışıyoruz. Bunlara bakarak nelerde eksiğimiz olduğunu göreceğiz. Biz ek desteğe ihtiyaçımız nerede olduğunu görebilmek için bu analizi yürütüyoruz. Bir çok alanda eksiğimiz olabilir. Umuyoruz ki güçlü müttefikler bize yardımcı olur." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı, "Kenya Müslüman toplum içinde sorunun boyutlarını belirlemek için önümüzdeki birkaç hafta içinde radikalleşmiş genç erkeklerin bir listesini derlemeyi planlıyoruz. Kenya'nın toplam nüfusunu 44 milyon ve bunun yüzde 10'u Müslüman." ifadesini kullandı. Amina Mohamed, "Müslümanlığı doğru, düzgün anlatan bir merkez kurmayı planlıyoruz. Çoğumuzun öğrendiği şekilde İslamiyeti anlatacağız." şeklinde konuştu.