Kenya'da son günlerde yaşanan terör saldırıları turizm ekonomisinde aşırı bir düşüş yaşanmasına sebep oldu. Yurtdışından gelen yabancı turistlere bağlı otel sektörü, ziyaretçilerde görülen azalma sebebiyle düşüş yaşıyor. Ülkenin en uğrak yeri olarak bilinen Safari bölgesi 'Maasi Mara'da düşüş yüzde 60'a ulaştı.

Yabancı seyahat firmalarının Kenya'nın güvenli bir yer olmadığına dair müşterilerine uyarılarda bulunması düşüşü tetikleyen bir diğer unsur. Maasi Mara bölgesinde otel sahibi David Sankok Mara, Kenya'ya karşı olumsuz seyahat uyarılarının otel sektörünü etkilediğini belirtti. Otel sektöründe turistlerde yaşayan kayıp sebebiyle mevcut personelin yüzde 30'u işten çıkarıldı. Sankok Mara, yerel halkın turizmi daha çok kucaklaması gerektiğini belirterek uluslararası toplumun Kenya'da terör olaylarını kötülemek yerine, El Şebab ile mücadelede yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Narok Bölge Turizim Yöneticisi Nelson Keshei, batılıların çok ziyaret etiği Maasi Mara bölgesinde şu ana kadar terör olayı yaşanmadığını ve çok güvenli bir yer olduğunu söyledi. Keshei, ilçe hükümeti ve güvenlik güçleriyle birlikte çalışarak Maasi Mara'nın daha güvenli bir yer olabilmesi için herkesin birlik içinde elinden geldiğini yaptığını savundu.

ABD, İngiliz ve Avusturalya hükümeti, turizm ajanslarını uyararak, kaza veya afet durumunda sigorta masrafları konusunda yardımcı olmayacaklarını duyurmuştu.