Doğu Afrika ülkesi Kenya'da dolmuş gibi çalışan 'Matatu'larda kartlı ödeme sistemine geçildi. Ülkede en çok kullanılan toplu taşıma aracı olan Matatular'da muavinler artık para toplamak zorunda kalmayacak. Yeni ödeme sistemiyle kaçak binişlerin engellenmesi düşünülüyor.

Matatuyu kullanmak isteyen Kenyalılar, 'Babe Pay' kartı edinmek zorunda. Aracı kullanmak isteyen yolcular, güvenlik aramasından geçtikten sonra kartını okutarak binebilecek. Kartlı ödeme sistemi sayesinde Matatu'ya kapasitesinden fazla yolcu binemeyecek.

Görevliler, sistem sayesinde toplu taşıma araçlarının daha güvenli hala geleceğini savundu. Kartını alan bir Kenyalı, "Babe Pay Kart'ın çok güzel oldu. Artık üstümüzde nakit para taşımak zorunda kalmayacağız. Otobüste kimse yankesicilik yapamayacak. Kartı kaybetsek bile, tekrar yenisini alabileceğiz. Bugün çok sayıda problem oldu. Burda bulunan herkes kart almak için sırada bekliyor ve sistem çoğu zaman hata veriyor. Hepimiz işimize geç kaldık. Halka açık yerlerde, alışveriş merkezlerinde bu kartları satsalar bu kadar problem olmaz." diye konuştu.