Kürt, Türkmen ve Arap aşiret liderlerinin içinde bulunduğu Kerkük'teki Aşiretler topluluğu, kardeşlik ve beraberlik bildirisi yayınladı.

Bildiride güvenliği sağlamada ve cephelerde IŞİD terör örgütü ile mücadele eden Peşmerge güçlerine tam destek verildiği açıklandı. Bildiride ayrıca, Kerküklüler arasında ayrım yapanların, aşiretlerin arasında yeri olmadığına değinildi.

Toplantıya çok sayıda Kürt, Türkmen ve Arap reisi katıldı. Türkmen aşiret lideri Nevzat Avcı, Kerkük halkını korumak için beraber hareket etme çağrısında bulundu ve tüm aşiret liderleri el ele tutuşarak bu çağrıya destek verdi.

Arap aşiret lideri İsmail Hadidi ise cephede IŞİD'e karşı mücadele veren Peşmerge güçlerine herkes adına teşekkür etti. IŞİD'in Arapları temsil etmediğine dikkat çeken Hadidi "IŞİD'in dini ve mezhebi yok. Onlar sadece fitne yayan katillerdir. Halkı birbirinden ayırmak istiyorlar." dedi.

Kerkük’teki Aşiretler topluluğu lideri Osman Abdulkerim Ağa da konuşmasında "Kerkük için aramızda diyalog kuracağız. Yolsuzluğa karışanları aramızdan çıkartacağız. Birlikte halkımızı koruyacağız." ifadelerini kullandı.