ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran'ın nükleer programıyla ilgili müzakereleri sonuca ulaştıracaklarından emin olduklarını söyledi.

Başkan Barack Obama'nın, İran'la varılması muhtemel nükleer anlaşmanın iptali konusunda Kongre'nin yetkisini kabul etmesinin ardından açıklama yapan John Kerry, "Başkan'ın müzakereyi sonuca ulaştırması ve dünyanın daha güvenli hale getirilmesi konusunda yeteneğimizden eminiz." dedi.

John Kerry, Almanya'nın Lubeck şehrinde yapılan G-7 toplantısında İran'ın nükleer programıyla ilgili müzakerelerin de geniş yer tutacağını ifade etti.

Toplantının ev sahibi Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de Obama'nın Kongre'ye İran konusunda son sözü söyleme yetkisini tanımasının İran'la 30 Haziran'a kadar nihai anlaşmanın imzalanması üzerinde etki yapacağını vurguladı. Steinmeier, toplantılarda Ortadoğu barışı, IŞİD'le mücadele, Batı Afrika'daki Ebola salgını, iklim değişikliği, Afrika'da ve Asya'da siyasi istikrar ile Ukrayna'daki iç savaşın da ele alınacağını dile getirdi. Alman bakan, "Uluslararası siyaset fırtınalı. Ukrayna krizi buradan sadece iki saatlik mesafede." dedi.