Yunanistan'ın ikinci büyük kenti Selanik'te belediyenin kesmek istediği ağaca çıkan bir vatandaş, çalışanlara geri adım attırdı.

Selanik kordon boyu yakınlarındaki Aziz Theodoros ile Yorgos Stavros sokakların kesiştiği noktada bulunan 5 ağacı kesmeye gelen belediye çalışanlarına mahalle halkı tepki gösterdi. Sembolik bir girişimde bulunan Satvros Panusis adlı vatandaş, ekiplerin kesmeyi planladığı ağaca çıkarak çalışmalara engel oldu.

Selanik Belediyesi Çevre ve Temizlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Thanasis Pappas, yaptığı açıklamada, yaşlı olan ağaçların kanalizasyon hattında probleme sebebiyet verdikleri için böyle bir karar alındığını söyledi. Pappas, bölgenin düzenleme çalışmaları kapsamında yapılan mimari planlamada 40 ağacın dikilmesinin kararlaştırıldığını belirtti.

Belediye ekiplerinin, ağaca çıkan vatandaşı ikna çalışmaları sonuç vermeyince bölgeden ayrıldıkları bildirildi. Belediyeye tepki gösteren mahalle sakinleri, kendileri ile böyle bir planın istişare edilmediğini söyledi.