NSU terör hücresi üyelerinin cinayet ve suç eylemleri kapsamında Münih Eyalet Mahkemesi’nde 20 Ocak’ta Köln’deki Keupstraße bombalı saldırısına dair duruşmalar başlıyor. Aynı gün Keupstraße Her Yerde İnisiyatifi (Keupstraße ist überall), 20 Ocak Salı günü Münih şehir merkezinde “Dayanışma Yürüyüşü” gerçekleştirecek. Bunun için 19 Ocak Pazartesi akşamı Keupstraße’den bir etkinlikle otobüs kaldırılacak.

Almanya çapındaki Nasyonal Sosyalist Yer altı (NSU) Terör Ağı Lağvedilmeli İnisiyatifi ve onun Köln ayağı olan Keupstraße Her Yerde (Keupstraße ist überall), 20 Ocak Salı günü Münih’teki mahkeme önünde bir “Dayanışma yürüyüşü” gerçekleştirecek. Bunun için 19 Ocak Pazartesi akşamı Köln’deki Keupstraße caddesinden bir etkinlikle otobüs kaldırılacak. STK’lar etkinlikler için vatandaşlardan destek bekliyor.

"Keupstraße ist überall" inisiyatifi konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak, “Keupstraße mağdurları desteğinizi bekliyor.” dedi. İnsiyatif, “Keupstraße deki bombalı saldırıda mağdur olanların da tanık olarak ifade vereceği ve dinleneceği duruşmalar 12 Ocak tarihinde başladı. Keupstraße bombalı saldırısına dair duruşmaların başlıyor olması nedeniyle, NSU Terör Hücresi’nin cinayet ve saldırılarının mağdurlarıyla dayanışma amacıyla Almanya‘nın her yerinden çok sayıda insan Münih’e akın edecek. Keupstraße saldırısının mağdurlarının tanık sıfatıyla ilk kez dinlenmeye başlanacağı 20 Ocak’ta, Münih’in merkezinde bir ’Dayanışma Yürüyüşü’ düzenlenecek ve çeşitli eylemler yapılacak. Ayrıca Keupstraße‘ye yönelik bombalı saldırının mağdur ve tanıklarının mahkemeye ifade vereceği tüm duruşma günlerinde, mahkemenin önünde eylemler düzenlenerek Keupstraße mağdurları yalnız bırakılmayacak.” açıklamasını yaptı.

"Keupstraße Her Yerde" girişiminden Mitat Özdemir; “Amacımız Keupstraße mağdurlarının başına gelenlere, yaşadıkları onca haksızlığa dikkat çekmek. Ayrıca NSU terör Hücresi cinayet ve saldırılarının da en ince ayrıntısına kadar aydınlanmasını talep ediyoruz. Dahası NSU Terör Hücresi’nin cinayet ve saldırılarında istihbarat birimlerinin ve diğer resmi makamların rolünü öğrenmek konusunda çok ısrarlıyız.” dedi.

20 Ocak Salı günü Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi önündeki “nöbet eylemi” saat 09:00’da başlayacak. Saat 17:30’dan itibaren ise Münih şehir merkezinde protesto yürüyüşü gerçekleştirilecek.