Neonazi cinayetleri davasının bu günkü duruşmasında Köln kentinin Keupstrasse sokağına düzenlenen çivili bomba saldırısının mağdurları yaşadıklarını anlatacak.

Yaklaşık iki yıldır Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde (OLG) görülen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresine yönelik görülen dava için Köln kentinden kaldırılan otobüslerle çok sayıda vatandaş bu gün mahkeme önüne geldi. 'Keupstrasse her yerde' inisiyatifinin organizasyonu ile davanın görüldüğü mahkeme binası önünde çeşitli eylemler düzenleniyor.

Eylemciler, bugün yanlarında getirdikleri klasörlerdeki sembolik belgeleri imha etti. Organizatörler, amaçlarının iç istihbaratın yok ettiği ileri sürülen dosyaların bugünkü davada kullanılamadığına dikkat çektiklerini söyledi. 2004 yılında Türk kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Keupstrasse'de gerçekleştirilen bombalı saldırıda dördü ağır olmak üzere toplam 22 kişi yaralanmıştı.

NSU terör hücresinin de sekizi Türk kökenli olmak üzere toplam on cinayet, iki bombalı saldırı ve 15 banka soygunu yaptığı iddia ediliyor.