Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) Savunma Bakanları Toplantısı, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de yapılıyor. Devlet Başkanı İmamali Rahman, KGAÖ üye ülke savunma bakanları ile bir araya geldi. Görüşmede, örgüte üye ülkeler arasındaki askeri konular değerlendirildi.

KGAÖ dönem başkanı olan Tacik lider Rahman, savunma bakanları toplantısının her zaman örgüte üye ülke liderleri tarafından desteklendiğini kaydetti. Tacik lider, üye ülke savunma bakanlıklarının bölgede barış ve güvenliğin sağlanması için gayret göstereceklerine inandıklarını söyledi. Görüşmede ayrıca, bölgedeki ve dünyadaki son gelişmeler, büyüyen uluslar arası terör tehditleri, çeşitli tehditlere karşı ortak tedbirlerin alınması gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu. Afganistan konusunda Tacikistan sınırının güçlendirilmesi için örgüte üye ülkeler tarafından yapılacak yardımlar değerlendirildi.

RAHMAN, ŞOYGU İLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞTÜ

İmamali Rahman, KGAÖ Savunma Bakanları toplantısı için Duşanbe'ye gelen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, özellikle Afganistan'daki son gelişmeler ve Tacikistan ile Afganistan sınırının güçlendirilmesi gibi pek çok konu değerlendirildi.


Bu arada KGAÖ Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja, toplantının ardından yaptığı basın toplantısında, Devlet Başkanı İmamali Rahman ile yapılan görüşmede ciddi konuların ele alındığını kaydetti. Savunma Bakanları toplantısında, Afganistan, sınırların güçlendirilmesi, örgütün hukuk altyapısının iyileştirilmesi gibi konuların ele alındığını söyleyen Bordyuja, verimli bir toplantının gerçekleştiğini belirtti.
Tacikistan Savunma Bakanı Şerali Mirzo ise basın toplantısında, toplantıda konuların 8 başlıkta ele görüşüldüğünü kaydetti.
KGAÖ'ye; Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya ve Tacikistan üye.