Uluslararası Otomobil Federasyonu’nun (FIA) düzenlediği Avrupa Ralli Şampiyonası’nın 10’uncu, Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın 6’ncı yarışı olan 'Kıbrıs Rallisi'nin Lefkoşa ayağı yapıldı.

İki bölgeli şekilde gerçekleştirilen rallinin Lefkoşa ayağı saat 17.15’te başladı. Kıbrıs Otomobil Derneği çatısı altında ve Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu’nun işbirliğinde Lefkoşa’nın kuzey ve güney belediyelerinin ev sahipliğinde koşulacak rallinin seyirci özel etabı, 20.15’te tamamlandı.

Ralliye, KKTC’den 6 yarışmacı katıldı. Ralli için yollara güvenlik bariyerleri yerleştirildi, parkur ve civar yollar kapatıldı. Kuzeyde, Lefkoşa Türk Belediyesi'nin (LTB) gereken önlemleri aldığı ralli için parkurun yer aldığı sokaklar temizlendi, yolların çizgileri yenilendi. Rallinin tamamlanmasının ardından bölgedeki tüm kapalı yollar trafiğe açıldı.

Ralli severlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışı KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da izledi. Başken Lefkoşa'nın iki yarısını da birleştiren yarış nefes kesen anlara sahne oldu. Güvenliğin sağlanması amacıyla bir gün önceden barikatların dizildiği yollarda kendilerine ayrılan alanlardan ralliyi izleme fırsatı bulan halk, cep telefonları ve fotoğraf makinalarına sarılarak bu anları ölümsüzleştirdi.