Güney Kıbrıs’ın Trodos-Solea bölgesinde Temrion ile Osina-Oros arasındaki ormanlık arazide kuvvetli rüzgar nedeniyle geçen hafta 4 günde söndürülebilen yangın bugün yeniden çıktı.
İtfaiye teşkilatı alarm durumuna getirilirken, şu anda yer ekipleri yanında Rum yönetiminin elindeki iki yangın söndürme uçağı ile polis helikopteri söndürme çalışması yapıyor. Rum yönetimince kiralanmış iki yangın söndürme helikopterinin de bölgeye çağrıldığı kaydedildi. Saat 14.00 sularında canlanan yangının geçen haftaki yangından etkilenmeyen ormanlık alanda başladığı bildirilirken, tedbir amacıyla bir haftadır bölgede gözcülük yapan görevliler yangının küçük boyutta olmadığına işaret ediyor. Şiddetli rüzgara karşın kontrol altına alınmaya çalışılan yangın bölgesi polis tarafından giriş-çıkışa kapatıldı.
Kıbrıs Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, durumun yönetilebilir olduğunu, yangının neredeyse kontrol altına alındığını ancak kuvvetli rüzgarların söndürme çalışmalarını zorlaştırdığını açıkladı. Kıbrıs Rum İtfaiye Teşkilatı Basın Sözcüsü Andreas Hristu da geçen hafta bölgede yaşanan büyük orman yangınını işaret ederek, “Böylesi büyük boyuttaki yangınlardan sonra, daha önce yanmamış noktalarda yeniden canlanmalar gayet doğal. İtfaiye kuvvetleri olası bir kırmızı alarm durumu için bölgede kalıyor” dedi.