KKTC'de Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) tarafından açılan ilk ilahiyat fakültesi mezunlarını verdi.

YDÜ'deki mezuniyet törenine Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraçoğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel, YDÜ İlahiyat Fakültesi davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende, şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu. Daha sonra Kur’an tilaveti ve hemen ardından İlahiyat Fakültesi tanıtım filmi ile devam etti.

Açılış konuşmasını Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan yaptı. Kur’andaki ayetlerden örneklerle başlayan Hassan, bu mezuniyetin asıl kahramanlarının anne ve babalar olduğunu belirtti. Hassan, "YÖK başkanı Prof. Dr. Yekta Saraçoğlu’na "Bize YÖK Başkanını olmaktan ziyade Yekta hoca olarak yanımızda bulundu. Kendisine selamlarımız ve şükranlarımız daimdir." dedi.

Hassan, konuşmasına İlahiyat Fakültesinin açılmasında baş mimar olan ve verdiği yüzde 100 başarı bursu desteğini esirgemeyen Kurucu Rektör Dr. Suat Günsel’e de ayrıca teşekkür ederek, mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da, mezun olan öğrencilerin din konusunda duruşlarıyla bilgileriyle ve yaşayış tarzlarıyla büyük bir sorumluluk sahibi olacaklarını temmenisini ve hakkıyla yerine getireceklerini belirtti.

Törenin sonunda ise öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.