Mersin'de vahşice öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için KKTC'nin başkenti Lefkoşa'daki Selimiye Camii önünde gıyabi cenaze namazı kılındı. Burada bir basın açıklaması yapan grup temsili bir tabut ile şehir merkezine yürüdü.

Siyasilerin, parti kadın kollarından temsilcilerin, sendikacıların ve vatandaşların katıldığı temsili cenaze töreninde öğrenciler de yer aldı.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa milletvekilleri Zorlu Töre ile Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanlarından Şerife Ünverdi, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Birinci de eyleme katılanlar arasındaydı.

Selimiye Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Leman Cankat hazırlanan basın bildirisini okudu. Bu organizasyonun kadın-erkek ayrımı gözetmediğini aktaran Cankat, 20 yaşındaki bir insanın bu şekilde katledilmesine sessiz kalamayacaklarını vurguladı.

Cankat, “Önce insan, sonra insan, hep insan söylemleriyle hareket etmeyi becerebildiğimiz gün dünya daha yaşanır hal alacak.” dedi.

TEMSİLİ TÖREN TURİSTLERİN DE DİKKATİNİ ÇEKTİ

Bu arada Selimiye Camii’ni ziyaret eden turistler, basının yoğun ilgi gösterdiği temsili cenaze töreni eylemi konusunda turistlere de bilgi verildi. Konuşmaların ardından, üzerinde Özgecan Aslan’ın fotoğraflarının bulunduğu boş tabut alkışlarla omuzlara alındı ve Kuğulu Parka doğru yürüyüşe geçildi. TDP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Birinci ve UBP milletvekili Töre de bir süre tabutu taşıdı. Kortejin önünde, üzerinde “Özgecan Ölümsüzdür” yazılı bir çelenk taşıdı.

"ÖZGECANLAR ÖLMESİ"

“Şiddete Hayır”, “Kalbin Nur Mekanın Cennet Olsun” gibi pankartların da açıldığı yürüyüşte “Bu Son Olsun”, “Kadına, İnsana Şiddete Hayır” “Özgecanlar Ölmesin” gibi sloganlar da atıldı.

Alkışlar eşliğinde tamamlanan yürüyüş sonrasında Özgecan Aslan’ın temsili tabutu Lefkoşa Belediyesi cenaze aracına bırakıldı. Girne Kapısı’ndaki Atatürk Büstü’nde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Özgecan için hazırlanan çelenk ve fotoğraflar büste bırakıldı.