Kıbrıslı Türklerin bugünlerde 'Kıbrıs Cumhuriyeti' pasaportu alabilmek için Lefkoşa Rum Kaymakamlığı'na akın ettiği bildirildi.

Lefkoşa Rum Kaymakamı Marios Panayidis, pasaport, kimlik ve doğum belgeleri çıkarmak için çoğunluğunu Kıbrıslı Türkler oluşturmak üzere son dönemlerde günde 150–200 kişinin Kaymakamlığa akın ettiğini söyledi.

Yaz tatili dolayısıyla her yıl yaz aylarında başvuru akışında artış gözlemlendiğini dile getiren Panayidis ancak şu an içerisinde bulunulan dönemde yılın diğer dönemlerine göre Kaymakamlığa gidişlerde gerçek anlamda artış olduğunu kaydetti.

Panayidis, yaz tatili dolayısıyla bu dönemin oldukça zor geçmesine rağmen başvuru sahiplerine en kısa zamanda hizmet vermeye çalıştıklarını sözlerine ekledi. Gazete, yurt dışına yapılan seyahatler, yurt dışında öğrenim kolaylığı, daha düşük okul ücretleri ve başka kolaylıkların, “milliyetçi nedenlerden ötürü bu belgeleri çıkarmak istemeyen Kıbrıslı Türkleri de ikna etmekte olduğunu” öne sürdü.

Öte yandan bu durumun, müzakereler, ortaya çıkan iyi ortam ve Kıbrıs sorununun çözüm beklentisiyle ilgisi bulunduğuna dair değerlendirmeler yapıldığı da ifade edildi.