KKTC'nin Girne kıyılarında hayvanseverler tarafından bulunarak Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi'ne getirilen dev yeşil kaplumbağa tedavi altına alındı.

Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene ağa takılarak bir yüzgecini kaybeden ve hastaneye getirildiğinde durumu kritik olan yeşil kaplumbağa için imkanları seferber ettiklerini söyledi. Kaplumbağanın yaralarına her gün bakım yapıldığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ergene, “Yeşil kaplumbağayı yaşatmak için konusunun uzmanı hocalarımız büyük gayret gösteriyor." dedi.

Ergene, şunları söyledi: "İlk gün geldiği duruma göre iyi anlamda gelişmeler gösteren yeşil kaplumbağanın kan değerleri yapılan laboratuvar testleri sonucunda ciddiyetini korumaktadır. Kendi isteği ile beslenme hareketleri başlamamasından dolayı sıvı tedavisi ve gastrik sonda ile beslenme devam etmektedir. Çekilen röntgen sonucunda kopan yüzgecinin bölgesinde eski bir kırık tespit edilmiştir ve yüzgecin kırığa bağlı koptuğu düşünülmektedir. Yapılan ultrasonografi ve endoskopi sonucunda iç organlarda ve yemek borusunda herhangi bir patolojiye rastlanmamıştır. Doğal ortamı, su ısı seviyesi ve su tuz oranı dengelenen yeşil kaplumbağanın hareketliliği artmış ve çevreye ve olaylara tepkisi başlamıştır."