Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Hocalı Katliamı kurbanları Fairmont Grand Hotel’de gerçekleşen senfoni konseriyle anıldı.

Kiev'deki Azerbaycan Büyükelçiliği tarafından organize edilen etkinliğe, Azerbaycan'ın Kiev Büyükelçisi Eynullah Medetli ve büyükelçilik mensupları, milletvekilleri, dış misyon şefleri, GUAM Sekreterliği, SOCAR Ukrayna temsilcisi, Ukrayna'daki Azeri sivil toplum kuruluşları, Ukrayna Azerbaycanlıları Kongresi (UAK) üyeleri, Ukrayna Azerbaycanlı Gençler Birliği (UAGB), akademisyenler, sanatçılar, Kiev üniversitelerinde eğitim gören Azeri öğrenciler, Türk işadamları, yerli ve yabancı basın mensupları katıldı.

Hocalıyı anma etkinliği Bakü’nün Kiev Büyükelçiliği tarafından verilen resepsiyonla başladı. Konser programının açılış konuşmasını yapan Azerbaycan’ın Ukrayna Büyükelçisi Medetli manevi değerlerin korunmasına dikkat çekti.

Açılış konuşması ve saygı duruşu akabinde Hocalı Şehitleri’ni anma konseri başladı. Üst düzey katılımın gerçekleştiği konserde; Azerbaycan ve dünya bestekârlarının eserleri icra edildi. Konsere iştirak eden Ukraynalılar da Ukrayna’da yaşanan acı hadiselerle birlikte Azerbaycan halkının acısını paylaştı.

Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na konuşan Büyükelçi Medetli; “Hocalı faciası şüphesiz ki bütün; Türk halklarına bütün beşeriyete karşı işlenmiş bir cinayettir. Ermeni askerleri, Hocalı'da acımasızca büyük bir insanlık suçu işledi. Savaş hukukunun dışına çıkıldı. Biz bu hatırayı yaşatmak durumundayız. Her yıl değişik içerik ve formatlarla Hocalıyı yâd ediyoruz. Bu şekilde yeni nesillere bu acı hatırayı taşıyoruz. Bu tür konser ve etkinlikler özellikle bu zamanda daha büyük bir anlam taşıyor.” dedi.