Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rus askerlerin Doğu Ukrayna’da görev yaptığı gerekçesi ile Moskova’ya nota verdi. Rusya Savunma Bakanlığı da Lugansk’ta yakalandığı iddia edilen iki askerin serbest bırakılmasını istedi.

Moskova, tutuklandığı iddia edilen Rusya vatandaşları Aleksandr Aleksandrov ve Yevgeniy Erofeyev’un emekli asker olduğunu belirtiyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Özel Büyükelçi Dmitro Kuleba basına yaptığı açıklamada, 2 Rus askerin uluslararası hukuku ihlal ettiğini, Rusya açısından ise saldırgan politikaların bir göstergesi olduğunu söyledi. Kuleba’ya göre Moskova, Minsk Anlaşması’nın uygulanmasında iyi niyetli değil.

Kiev yönetimi Lugansk’ın bir bölgesinde milis güçleri ile birlikte savaşan iki Rus askerin yakalandığını iddia etmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ise yaptığı açıklamada, Kiev yönetimini şov yapmakla suçladı ve yakalanan Rus vatandaşlarına işkence yapılmasından vazgeçilmesini ve bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Konaşenkov iddia edilen iki kişinin 17 Mayıs’ta muvazzaf asker olmadıklarını savundu.

Kiev doğu Ukrayna’da muvazzaf askerlerin savaştığını iddia ediyor. Moskova, emekli bir kısım askerlerin gönüllü bir şekilde bölgede bulunabileceğini ise kabul ediyor.