Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) 15. İstişare toplantısı zirvesinde, liderlerin Suriye krizindeki gelişmeleri ele aldığı belirtildi.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye ile KİK Genel Sekreteri Abdüllatif az-Zayani gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KİK liderlerinin Suriye krizinde yaşanan gelişmeleri ele aldığına dikkat çeken Katar Dışişleri Bakanı, Suriye rejiminin, sivilleri uluslararası yasaklı silahlar ve zehirli gazlarla katletmesi sonucunda bölgedeki durumun daha da kötüye gittiğine dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı el-Atiyye, KİK liderlerinin uluslararası toplumu bu krizi sonlandırmak için gerekli tüm yasal prosedürleri almaya çağırdıklarını ifade etti. El-Atiyye ayrıca, başkent Riyad'da Suriye muhalefetinin katılacağı ve Beşşar Esed sonrası geçiş dönemi için bir yönetim planının ele alınması konusunda bir konferansın düzenlenmesini liderlerin memnuniyetle karşılayacaklarını sözlerine ekledi.