CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'ın ardından terörün yine başladığını hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi. Kılıçdaroğlu, "Ya bana 400 milletvekili vereceksin, ya da bu olay yine böyle devam edecek... Şantajla oy toplanıyor." ifadelerini kullandı.

Seçim çalışmaları kapsamında dün Fransa'nın Lyon şehrinde vatandaşlara hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, doğu ve güneydoğuda 30 yıldır çözülmeyen sorunu çözmeyenlerin, işi askere ve güvenlik güçlerine havale eden siyasetçiler olduğunu savundu ve "Bu sorunu CHP dışında hiçbir parti çözemez." dedi.

Sorunun çözümü için yol haritasını dönemin başbakanına verdiğini fakat onların 'sizin görüşünüze, açtığınız krediye ihtiyacınız yok' cevabı aldığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine karşı oldukları iddialarına ise 'bilmediğimiz sürecin nesine karşı olacağız' cevabını verdiklerini hatırlattı.

AHMET HAKAN'A SALDIRI: BASKI'NIN HANGİ NOKTALARA GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜN

Gazeteci Ahmet Hakan'a yönelik saldırıya da değinen Kılıçdaroğlu, "Baskı'nın hangi noktalara geldiğini düşünün. Türkiye'de halkın nasıl tedirgin olduğunu düşünün. Gelecek korkusu yaşıyorsa bir halk, o ülkede sorun var demektir." dedi.

"SURİYE'DEKİ RADİKAL GRUPLARA SİLAH VERENLERİ İKTİDARDAN İNDİRECEKSİNİZ"

Suriye kaynaklı mülteci krizine değinen Kılıçdaroğlu, Aylan bebeğin fotoğrafını hatırlattı ve "Suriye'deki o olaylara ortam hazırlayan, oradaki radikal grupların eline silah veren, kardeşi kardeşe düşüren, 'git kardeşini benim verdiğim silahla öldür' diyen insanları iktidardan indireceksiniz. Yapacağınız budur, eğer o çocuğu düşünüyorsanız..." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, "İktidar yorgunu bir parti var. Sorun çözen değil, sorun üreten bir iktidar var şu anda. Bir iktidarın kendisi sorunsa, sorun çözemez. İktidar sorun değil, sorunları çözmek için gelir. Siyaset, zenginleşme değil, sorunları çözme aracıdır." sözleriyle AK Parti'ye yüklendi.

"LYON'DA YÜZDE 6 OY ALDIK; KABAHAT BİZDE"

"Bizim işbirliği yapmamız lazım. Var olan sorunlarınız bugüne kadar çözülmedi. Tek başına bir iktidar vardı 13 yıldır; o da çözmedi. Tam tersine alın terinizi sömürdüler, götürdüler; onlardan da hesap sormadı. Biz, sizin sorunlarınızı çözmeye talibiz ve bu konuda kararlıyız." diyen Kılıçdaroğlu, Lyon ve çevresinde CHP'nin 7 Haziran'da yüzde 6 oranında oy almasıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Hak ettiğimiz bir oy değil. Oyumuzun düşüklüğünün kabahati kimde? Kabahat sizde değil. Kabahat bizde. Biz size geldik mi? Sizinle konuştuk mu? Sizi dinledik mi? Hayır. Ankara'da oturduk, 'bize oy verin' dedik." ifadelerini kullandı.