CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran öncesinde miting maratonunu Almanya’nın Düsseldorf şehrinden başlattı.

Düsseldorf ISS Dome salonunda düzenlenen mitingde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesinde olduğu gibi ekonomi ağırlıklı vaatlerde bulundu.

Almanya’daki Türklerin geçmişte bazı holding ve dernekler tarafından suiistimal edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “En temiz duygular, inançlarımız sömürüldü. İnançlarımız, alın terimizin çalınmasına alet edildi.” dedi. Kılıçdaroğlu, “Kimseyi ötekileştirmeden, bütün yurttaşlarımızı kucaklıyoruz ve bağrımızı açıyoruz herkese.” ifadelerini kullandı.

“ALTI OKUN BÖĞRÜNE MÜHRÜ BASACAKSINIZ”

Zaman zaman sözleri ‘Başbakan Kemal’ ve ‘Halkın umudu Kılıçdaroğlu’ sloganları ile kesilen Kılıçdaroğlu, Almanya’daki seçmenlere vaatlerde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Yurtdışından en az 10 milletvekilinin TBMM’de yurttaşlarımızı temsil etsin diye kanun teklifimizi verdik. CHP iktidarında ilk yapacağımız işlerden bir tanesi bu olacak. Sorunu siz yaşıyorsunuz o zaman sizin dile getirmeniz en doğru olanıdır. Altı okun böğrüne mührünüzü basacaksınız.” dedi.

Yurtdışından alınan ‘askerliğe elverişli değil’ raporlarının Türkiye’de de geçerli olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Doktorsa doktor. Hepsi aynı Hipokrat yeminini ediyor.” şeklinde konuştu. CHP lideri, iktidara gelmeleri durumunda Türkiye’nin yurtdışındaki temsilciliklerinde, o ülkede yetişmiş insanların istihdam edeceklerini de kaydetti.

Kemal Kılıçdaroğlu, yurtdışında çalışan ya da sosyal yardım alan vatandaşların emekli aylığında kesinti yapmayacaklarını da vaat etti.