Kimse Yok Mu Derneği, Afganistan'ın 7 vilayetinde toplam 5 binden fazla fakir aileye kurban eti dağıttı. Dernek tarafından 500'den fazla büyük baş hayvan kesildi.

Kimse Yok Mu Derneği, Afgan -Türk Çağ Eğitim Kurumları ve Afgan- Türk İşadamları Derneği (ATSİAD) tarafından organize edilen kurban eti dağıtımı, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzlerini güldürdü. Yüzlerce Afgan -Türk okulu öğrencilerin kurban etlerinin dağıtılmasında gönüllü olarak destek verdi.
Kurban etleri başta başkent Kabil başta olmak üzere, Herat, Kandahar, Celalabad, Mezar-i Şerif, Şibirgan ve Host vilayetlerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.


Türkiye’den gelen Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinden Kamil Yılmaz, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) organize ile ilgili bilgi verdi. Yılmaz, “Afganistan’a ilk kez geliyorum. Afganistan beni çok değişik bir yerlere götürdü. Birçok ülkeye gittim, ama Afganistan beni biraz hüzünlendirdi. Fakir insanları görünce üzülmemek mümkün değil. Memleketimizden uzakta, dünyanın bir ucunda kurbanlarımızı paylaşmak için geldik.” diyerek düşüncelerini aktardı.

Kabil’de yaşayan ve kurban eti almak için gelen Muhammed Zahir isimli engelli Afgan, kendilerine yardım eli uzatan insanlara minnettar olduğunu ifade etti. Zahir, “durumumuz hiç iyi değil. Yardım edenlere Allah yardım etsin.” diyerek gönüllülere teşekkür etti.

Seyfuddin isimli başka bir başka Afgan vatandaşı ise hurda toplayarak hayatta kalmaya çalıştığını belirtti.
Seyfuddin, bu işte aylık yaklaşık 3 bin Afgani ( 50 dolar) kazandığını belirtti.

Mina isimli yaşlı kadın ise her sene Kimse Yok Mu Derneği'nin kendilerine kurban etti verdiğini hatırlattı . Yaşlı kadın , "Yoksul Afgan halkına yardım için gelmişsiniz, hayırlısıyla memleketinize geri dönün. Afganistan'da kan ve göz yaşı eksik olmuyor. Ülke bitti, tükendi. Ne yapalım biz.” ifadeleriyle gözyaşlarını tutamadı.

Afgan- Türk Çağ Eğitim Kurumlarının (ATCE) 1995 yılında kurulduğu günden buyana, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanında Ramazan ve Kurban bayramlarında fakir ve yoksul Afgan halkına yardım ulaştırdığını açıklayan ATCE Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmad Fawad Haydari, bu faaliyetlere gelecekte de devam edeceklerini aktardı.

Haydari, “Bu sene 7 vilayette kurban organizasyonu düzenledik. Toplam 5 binden fazla fakir aileye kurban eti dağıtık." dedi.