Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Koordinatörlüğü, 67 Afganistanlı sığınmacı aileye Ramazan kumanyası yardımında bulundu.

Kimse Yok Mu Derneği, hayırsever bağışçıların yardımını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor. 6 kıtada uluslararası yardımlarda bulunan Kimse Yok Mu Derneği, Erzurum'daki Afgan sığınmacılara Ramazan gıda yardım kolisi dağıttı. Dernek lojistik merkezinde sığınmacı ailelere bir aylık gıda yardım malzemesi verildi. Dernek, gönüllülerinin de hazır bulunduğu kumanya dağıtımında olası bir izdihamın yaşanmaması için oluşturulan iki ayrı masada gıda kolileri dağıtıldı.

Afganistan'ın Kabil şehrinde terzilik yaparken önceki yıl Türkiye'ye eşi ve 3 çocuğuyla geldiğini belirten A.T., Kimse Yok Mu Derneği'nin yardımları ile hayatları sürdürdüklerini ifade etti. Ramazan nedeniyle dağıtılan kumanyaların kendilerine can suyu niteliğinde olduğunu belirten A.T, "Taliban zulmünden kaçmadan önce Kabil'de rahat ve düzenli bir hayatımız vardı. Ekonomik durumumuz iyiydi. 3 yıl önce eşim ve 3 çocuğumla Türkiye'ye kaçtık. Erzurum'a yerleştirildik. Burada da Kimse Yok Mu Derneği benim gibi diğer sığınmacılara yardım elini uzattı. Hayırsever Türklerden Allah razı olsun." dedi.

HAYIRSEVERLERLE İHTİYAÇLI AİLELERE ARASINDA ARACIYIZ

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş, hayırsever bağışçıların yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada aracı olduklarını söyledi. Dernek olarak, yurt içinde ve yurt dışında Ramazan nedeniyle gıda yardımlarında bulunduklarına ifade eden Keleş, "Ramazan İslam aleminin kutlu ayı. Bu mübarek ayda yardımlaşma, infak ön plana çıkıyor. Hayırsever bağışçılarımızın yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada aracıyız. Bugün de Afganistanlı 67 aileye gıda yardım paketlerini dağıttık. Bu yardımlarımız artarak devam edecek." dedi.

Keleş, sorumluluk bölgeleri olan Kars, Ardahan, Artvin, Bayburt ve Erzincan'da da 500 ihtiyaç sahibi aileye Ramazan nedeniyle kumanya yardımında bulunduklarını anlattı. Keleş, önümüzdeki hafta içerisinde de bin kişiye bayramlık giysi dağıtacaklarını sözlerine ekledi.