Hayırseverlerin aynî ve nakdî yardımlarını din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaştıran uluslararası yardım kuruluşu Kimse Yok mu, İsviçre merkezli düşünce kuruluşu Global_Geneva'nın en iyi Sivil Toplum Kuruluşları listesinde ilk 100'e girdi. Her yıl etkililik, yenilik ve sürdürülebilirlik gibi başlıklar altında Dünya’nın en iyi 500 Sivil Toplum Kuruluşu'nun (STK) belirlendiği çalışmada Kimse Yok mu, bağımsızlık, şeffaflık ve yenilikçi özellikleri ile 2015 listesinde en iyi 100 STK arasına giren ilk Türk sivil toplum kuruluşu oldu.

Global Geneva, her yıl açıkladığı listeyi, kâr amacı gütmeyen uluslararası kuruluşların politika, piyasaya ve sivil toplum pratiklerine yönelik sıradan yaklaşımlara meydan okuyan fikirlerine göre şekillendiriyor.

'DÜNYANIN EN İYİ DERNEKLERİNDEN BİRİ OLARAK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ'

Bir Türk Derneğinin Dünya’nın en iyi 100 STK’sı arasında yer almasının önemli olduğunu belirten Kimse Yok Mu Genel Başkanı İsmail Cingöz, "Global Geneva, nihai hedefi, kar amacı gütmeyen kavramının gücüne ilgi duyan her sektörden, her disiplinden, her kurum ve kuruluştan bireylerin teşvik edilmesi fikri ile bu listeyi açıklıyor. Kimse Yok Mu olarak biz de yardımlarımızı 113 ülkede din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. İnnovatif yaklaşımları, etkili ve sürdürülebilir yardım faaliyetleri ve bağımsız, şeffaf, yenilikçi yapımızdan dolayı ilk yüze girmek önemli bir motivasyon oldu. Şimdi işimiz daha zor, dünyanın en önemli STK’larından biri olduğumuz tescillendi. Bu güvene layık olacak şekilde çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Global Geneva’nın 2015 listesinde İngiltere'den Oxfam, Islamic Relief International ve Save The Children, ABD'den Acumen, Partners In Health and World Vision, Bangladeş'ten BRAC, Danimarka'dan Danish Refugee Council ve Fransa'dan Sınır Tanımayan Doktorlar (Doctors Without Borders - MSF yüksek not alan organizasyonlar oldu.

500 STK'nın yer aldığı genel listede 131 kuruluşla Amerika başı çekti. Listenin yüzde 9,2'sini İngiliz, yüzde 6,6'sını İsviçre, yüzde 6,2'sini Hindistan, Japonya ve yüzde 3,6'sını Hollandalı STK'lar oluşturuyor.