Romanya'daki partner kuruluşları ve gönüllüler, Kimse Yok Mu'nun ülkedeki faaliyetlerinden sitayişle bahsediyor. Yardımların dağıtılmasında belediye olarak ortak olan Bükreş 4. Bölge Belediyesi, "En verimli ve başarılı projelerimizi Kimse Yok Mu ile gerçekleştirdik. Kimse Yok Mu bizim verimli projeler başardığımız tek sivil kuruluştur." açıklamasını yaptı. Romanya'da yardım dağıtımında gönüllü olarak çalışan İuliana Dumitru ise Kimse Yok Mu'ya yapılan suçlamalara karşı "Şimdi biz de yardım dağıtarak terörist mi olduk." diyerek tepkisini dile getirdi.

Türkiye'de baskı altına alınmak istenen Kimse Yok Mu derneğine destek her gün genişleyerek sürüyor. Derneğin birçok sosyal projeyi hayata geçirdiği ülkelerden biri de Romanya. Ülkedeki Müslümanlara yönelik Ramazan paketleri dağıtan Kimse Yok Mu, Romen halkına yönelik olarak selzedelere yardım, yetimler giydirme ve gibi faaliyetlerle hiçbir ayrım gözetmediğini ortaya koydu.

Yardım faaliyetlerini Romanya’nın yerel kuruluşlarıyla ortaklaşa gerçekleştiren dernek, Romen yetkililerin de takdirini kazanmış durumda. Kimse Yok Mu'nun yardım faaliyetlerine partner olan Bükreş 4. Bölge belediyesi, belediye adına Belediye Başkanı Danışmanı Vasile Stefan işbirliğini övgü dolu sözlerle anlattı. En verimli ve başarılı projeleri Kimse Yok Mu ile gerçekleştirdiklerinin altını çizen Stefan, "İhtiyaç sahiplerine bu dernek sayesinde beklentilerin üzerinde yardım götürdük. Ramazan vesilesiyle gıda yardımları yaptık. Bizim açımızdan, Kimse Yok Mu ile işbirliğinin anlamı çok büyüktür. Kimse Yok Mu bizim güzel projeler başardığımız tek sivil kuruluştur." şeklinde konuştu.

Türkiye’de Kimse Yok Mu üzerindeki baskılara dair uluslararası bir kuralı hatırlatan Vasile Stefan, sivil kuruluşların sosyal projeleri gerçekleştirebilme ve şeffaflık için özel girişim olarak kalmaları gerektiğinin altını çizdi. Vasile Stefan Kimse Yok Mu’ya desteğini, "Devletin kontrolüne giren hiçbir kuruluş, böyle bir derneğin yaptığını asla yapamaz. Sivil kurum daima sıradan vatandaşın kazancınadır. Bu da işbirliği için Kimse Yok Mu’yu tercih etmemize yeter." sözleriyle ifade etti.

2011 yılında Suriyeli mağdurlara yardım göndermek istediğinde, Kimse Yok Mu derneğinden haberdar olduğunu kaydeden Romen gönüllü İuliana Dumitru, sonraki yıllarda derneğin Romanya’da imza attığı tüm yardım faaliyetlerine severek katıldığını anlattı. Din ve milliyet ayrımı yapılmaksızın yapılan sosyal projeleri çok takdir ettiğini belirten Dumitru, Kimse Yok Mu Derneği’ne yönelik haksız uygulamalara çok şaşırdığını belirtti.

"Savaşların, açlığın hüküm sürdüğü bir dünyada, insanlara şahsi çıkar beklemeksizin ve şartsız el uzatan bir kuruluşu, yalancı politikalarla yok etmeye çalışıyorlar. Romencede bir söz var; Hiçbir kötülük cezasız kalmaz. Kimse Yok Mu’ya bunları yapanlar da cezasını görecektir." diyen 45 yaşındaki gönüllü, "Yardım organizasyonlarına katılmakla şimdi biz terörist mi olduk? Halbuki, yaşadığım binadaki bütün komşular beni ve eşimi çok seviyor." sözleriyle tepkisini dile getirdi. İuliana Dumitru sözlerini, Kimse Yok Mu camiasıyla tanışmaktan gurur duyduğunu ifade ederek tamamladı.

Kimse Yok Mu Derneği, Romanya’daki yerel yönetimlerle iki yıldır çeşitli insani projelere imza atıyor. Yetim projesiyle 277 kimsesizi giydiren dernek, selzedelere ayni yardım, Ramazan paketleri, sosyal hizmet kuruluşlarına gıda yardımı gibi projeleri gerçekleştirdi.