Kimse Yok Mu’nun yardım TIR’ında düğünde toplanan paralar ile 4 bin Suriyeli mülteciye yemek dağıtan çiftin hikayesi Güney Kore medyasının dikkatini çekti.

Güney Kore’nin en büyük ikinci gazetesi Joongang İlbo ve Segye İlbo gazetelerinde bugün Türkiye ilgili sıradışı bir haber yer aldı. ‘Düğününde Suriyeli mültecilere yemek dağıtan gelin-damat’ başlığı ile verilen haberde, Türkiye medyasında da çıkan Fethullah Üzümcüoğlu-Esra Polat çiftinin hikayesine yer verildi. Düğününde topladığı paraları Suriyeli mültecilere bağışlayan genç çift, Kimse Yok Mu’nun yardım dağıttığı TIR ile 4 bin Suriyeliye yemek vermişti.

Kore medyasında yer alan haberde, damat Üzümcüoğlu’nun Kimse Yok Mu’da çalışan babası Ali Üzümcüoğlu’dan gelen teklifi kabul ederek, böyle bir karar verdiğine dikkat çekildi. Haberde damadın babasının mültecilere yardım teklifini kabul etmesi, takdire şayan bir davranış olarak nitelenirken, gelinin de kayınpederinin bu teklifine uymasına vurgu yapıldı.

Haberde Türkiye’de yardım faaliyetlerinin yaygınlığına ve halkın yardımseverliğine de değinildi. Özellikle habere konu olan çiftin yemek dağıtımında aracı rol alan Kimse Yok Mu’dan genişçe bahsedildi. Söz konusu haberde Türkiye’nin önde gelen saygın yardım kuruluşlarından biri olarak gösterilen Kimse Yok Mu’nun Suriyeli mültecilere yaptığı yardım hakkında bilgi verildi.