Dünyanın dört bir yanında yaptığı yardım faaliyetleri ile adından söz ettiren Kimse Yok Mu, Senegal’de yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye gıda ve giysi yardımında bulunarak gönülleri fethetti.

Şırnak’tan Afrika’nın ücra köşelerine kadar yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca insana yardım elini uzatan Kimse Yok Mu, Senegal’deki faaliyetlerini artırma kararı aldı. Yerel kurum ve kuruluşlarla çalışan dernek, Türk Okulları, Atlantik Türk Kültür Merkezi ve milletvekili Ndeye Awa Mbodj'nin yardımıyla Guédiawaye bölgesinde daha önce tespit edilen yerlerde yardım dağıttı.

Kimse Yok Mu Derneği Senegal temsilcisi Oğuz Arslan, “Bu ülkede 18 yıldır faaliyet gösteren Türk Okulları ile sürekli ortak projelere imza atıyorduk. Bu kez yerel ortaklarımız ile yaptığımız organizasyon sayesinde yüzlerce aileye ulaşıldı ve tespit edilen muhtaç insanlara yardımlarımız oldu. Evrensel değerler çerçevesinde yıllarca kurban ve ramazan aylarında Yavuz Selim Eğitim Kurumları ile yaptığımız faaliyetleri artırmış olduk.” şeklinde konuştu.

Arslan ayrıca “Bu yıl Kimse Yok Mu? Olarak birçok konuda yeniliğe imza attık. Bunda Avrupa’dan toplayacağımız bağışlar etkili oldu ve bu sayede yeni birçok projeyi hayata geçirdik. Bu projelerin sürekliliğini sağlamaya ve kalıcı projelere ağırlık vermek istiyoruz. Bu projelerden olan iki adet kuran kursu ve yetimhane yenilenmesi tamamen bitti ve teslim edildi.” şeklinde konuştu.

Türk Kültür Merkezi Derneği Başkanı Mesut Gökcan Ateş de, "İhtiyacı olan insanlara yardım etmek bizim için çok önemli. Bu gün burada olmaktan dolayı gerçekten çok mutluyum. İhtiyaç sahibi aileler için bir yapabilmek için elimden geleni yaptığımıza inanıyorum. Yardım eden bütün bağışçılara teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Yardım organizasyonuna destek olan Milletvekili Ndeye Awa Mbodj, “Bağışçılara ayrıca teşekkürlerini iletmek istiyorum. Yapılan yardımlardan dolayı gerçekten çok onur duyuyoruz. Hepimizin bildiği gibi Guédiawaye bölgesi yardıma muhtaç yüzlerce ailenin bulunduğu bir bölge. Bu tür yardımlar bu insanları mutlu etti. Yardımların artarak devam etmesini umuyoruz." dedi.

Afrika'da onlarca su kuyusu açan ve binlerce kişiye sağlık hizmeti veren dernek, Senegal'de yetim çocukların kaldığı 2 öğrenci yurdu ve 2 Kur'an kursunu hizmete açmıştı. Başkent Dakar’ın fakir iki mahallesi; Parparcelle ve Malika'da iki eski Kur'an kursu binası ve yurdu onararak yetim çocukların hizmetine sunan dernek, Ramazan ayında ülkede kapsamlı yardımlarda bulunmaya hazırlanıyor.