Uluslararası Yardım Teşkilatı Kimse Yok Mu, Nepal’deki depremzedeleri sağlık taraması başlattı. Kimse Yok Mu tarafından başkent Katmandu’da düzenlenen sağlık taramasında onlarca Nepalli, Türkiye’den giden hekimler tarafından sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Katmandu’daki Meridyen Türk Okulu'nda yapılan sağlık kontrollerine ilgi ise büyük oldu. Doktorlar tarafından oluşturulan sağlık kontrol merkezinde, uzun kuyruklar oluştu. Her yaştan Nepallinin ilgi gösterdiği sağlık taramasında, vatandaşların rahatsızlıkları tespit edilerek ilaç veriliyor.

Toplam 5 kişiden oluşan sağlık ekibinde 3 doktor bulunuyor. Depremzedelere yönelik bugün başlatılan sağlık taraması bir hafta devam edecek.

Depremden etkilenen vatandaşları tedavi etmek amacıyla Kütahya’dan gelen Dr. Ali Halıcı, "Bir haftalık sağlık taraması yapmak için Katmandu’ya geldik. Felaketzedelere şu anda sağlık hizmeti sunuyoruz. Aynı zamanda poliklinik hizmeti de veriyoruz." dedi. Dr. Halıcı, hastaların daha çok ezilme, sıkışma, yaralanma ve kesik gibi rahatsızlıklar ile geldiğini kaydetti.

Ekibe Denizli’den katılan genel cerrahi uzmanı Dr. Mehmet Ali Yılmaz, Nepal'e zorda kalan insanlara yardım etmek amacıyla geldiğini belirtti. Dr. Yılmaz "Buradaki insanların sıkıntısını duyduğumuz anda, Kimse Yok Mu adına hemen geldik. İyi günler geçireceğimizi ve faydalı olacağımızı umuyorum." şeklinde konuştu.

Sağlık kontrolüne gelen Nepalliler ise duydukları sevinci dile getirdi. Cihan Haber Ajansı’na konuşan hastalar ise doktorların sunduğu hizmeti çok faydalı bulduklarını ve yapılan çalışmaları takdir ettiklerini belirtti.