Kırgızistan'da 31 Ağustos Bağımsızlık Günü’nün 24. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Başkent Bişkek’teki Ala-Too Meydanı’nda düzenlenen resmi törene Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev de katıldı. Meydanda düzenlenen tiyatro gösterileri, konser ve resmi geçit törenlerine Bişkekliler yoğun ilgi gösterdi.

Törende konuşan Atambayev, Kırgızistan’ın bölgedeki en özgür ülke olduğunu ve gelişmiş ülkeler safına dahil olmak içinde de hızlı adımlarla ilerlediğini kaydetti. Kırgız lider, ülkesindeki ekonomik ve kültürel gelişmelerden örnekler verdi. Atambayev Kırgızistan’ın önümüzdeki yıllarda transit ülke haline geleceğinden bahsederek, “Önümüzdeki sene ulaşım ve taşıma bağımsızlığımızı elde etmek için, başladığımız çalışmalar sonlanacak. Tüm yerleşim bölgelerimiz kendi topraklarımızdan geçecek otoyol ağları ile bağlanacak. ” dedi.

Uluslararası siyasi arenada, Kırgızistan’ın artık başka ülkelerle eşit derecede diyalog kurduğunu belirten Cumhurbaşkanı, “Biz artık açık ve dürüst bir ülkeyiz. Son yıllarda, Kırgızistan ana hedefi olan, gelişmiş demokratik bir devlet olma yolunda hızlıca ve sağlam bir şekilde ilerliyor.” dedi.

Kırgızistan 31 Ağustos 1991 yılında Sovyetler Birliği’nden ayrılarak bağımsızlığını ilan etmişti.