Kırgızistan Parlamentosu, Ekonomi Bakanı Temir Sariyev’in Başbakanlık görevini onayladı. Eski Başbakan Coomart Otorbayev’in istifası üzerine, koalisyon hükümeti Sariyev'i başbakan için aday göstermişti. Bugün gerçekleşen Parlamento oturumunda, 97 milletvekili Sariyev’in adaylığını 'evet' oyu kullanırken, 2 milletvekili 'hayır' dedi.
Koalisyonu oluşturan Sosyal Demokrat, Ar Namıs ve Sosyal Ata Meken parti liderleri, dün Temir Sarievin adaylığını Parlamentoya sunmuşlardı.


Oturum sırasında milletvekillerinin sorularını cevaplayan Sariyev, ülkede en büyük planlarından birinin siyasi ve ekonomik istikrarı sürdürmek olduğunu söyledi. Ayrıca, Kırgızistan’ın Avrasya Ekonomi Birliğine katılımıyla ilgili de özel çalışma grubu oluşturulacağını belirten yeni Başbakan, böylece üyelik sonrası ülkenin yeni ekonomik şartlara geçişini kolaylaştıracaklarını vurguladı.

Milletvekili Dastan Cumabekov, Sariyev’e Türkiye’ye yapılacak fasulye ithalinde, gümrük vergileri ile ilgili sorunları çözmesini istedi. Temir Sariyev, 2010 yılında gerçekleşen devrim sonrası kurulan geçici hükümette Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı olarak görevler almıştı.