Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki Ala-Too meydanında gerçekleştirilen Nevruz bayramı kutlamalarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Açılış konuşmasını yapan, Bişkek Belediye Başkanı Kubanıçbek Kulmatov, tüm Kırgız halkını Nevruz bayramıyla kutlayarak, bu yılın, ülke için barış ve iyilikleri getirmesini diledi.

Ünlü tiyatro oyuncularının hazırladığı, Nevruz’la ilgili tiyatro oyunu, izleyiciler tarafından büyük ilgiyle izlenirken, meydanda gerçekleşen spor oyunları halktan büyük tezahürat aldı.

Hazırlığı bir hafta önceden başlayan Nevruz’un simgesi olan sümölök yemeği tüm katılımcılara ikram edildi. Kutlamanın resmi bölümü sona erdikten sonra, birçok ünlü sanatçının katılımıyla büyük konser şenliği düzenlendi.

Nevruz coşkusu ülkenin tüm bölgelerinde yaşanıyor.

ATAMBAYEV, KIRGIZ HALKINI NEVRUZ BAYRAMINI KUTLADI

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Kırgız halkını Nevruz bayramıyla kutladı. Cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada Atambayev, Nevruz’un yeniden doğuş, yenilenme ve parlak umutların bayramı olduğunu belirtti. Kırgızistan’ın bağımsızlığını kazandıktan sonra, Nevruz bayramının tekrardan kutlanmaya başladığını belirten, Cumhurbaşkanı, bunun Kırgızların tarihsel köklerine ve milli geleneklerine olan saygılarını yitirmediğini gösterdiğini söyledi.