Ankara’da düzenlenen Dünya Kırım Tatar Kongresi’ne sert tepki gösteren Kırım Başsavcısı Natalya Poklonskaya, Kırım Tatarları’nın sorunlarının dışarıdan çözülmeye ihtiyaç olmadığını, konunun diğer ülkelerin işi olmadığını söyledi.

Ankara’da 1-2 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Dünya Kırım Tatar Kongresi’ne, Ukrayna Devlet Başkanlığı Kırım-Tatar ilişkilerinden sorumlu yetkilisi Mustafa Cemilev ve Ukrayna milletvekili Rıfat Çubarov da katıldı.

Ankara’da düzenlenen kongrenin Kırım’da yasa ihlalleri yapıldığına dair kılıf hazırlama çabası olarak değerlendiren Poklonskaya, “Kongrenin tamamen planlı ve özel olarak düzenlenmiş bir girişim olduğunu düşünüyorum…” eleştirisi getirdi.

Kongrenin bölge dışında düzenlenmesinin kışkırtma amacı taşıyabileceğini belirten Başsavcı, “İç sorunlar içeride çözülmeli. Bu sorunlar diğer ülkelerin işi değil. Afrika halklarının sorunlarını Kırım’da tartışmıyoruz…” ifadelerini kullandı.

Kırım Tatar topluluğu temsilcilerinin kendine başvurarak Cemilev ve Çubarov’un girişimlerinden kendilerini korumalarını istediğini kaydeden Kırım Başsavcısı, Kırım Tatarları’nın kendilerinin rahat bırakılmasını istediklerini söyledi.