Rusya’ya bağlanan Kırım Cumhuriyeti Başkanı Sergey Aksyonov, hırsızlara Osmanlı İmparatorluğu’nda uygulanan cezaların verilmesini önerdi.

Kırım’da hükümet toplantısında konuşan Aksyonov, yolsuzluk ve rüşvetle sert mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Aksyonov, toplantıda Kırım İçişleri Bakanı Sergey Abisova’a dönerek, “Sanık ve mahkumlar için şeffaf kasalı bir polis aracı yapalım. Var mı böyle bir araç. Sanıkların içinde olduğu açık demirli kafes. Herkesin içindekileri görebileceği şekilde bir araç yapalım.” önerisinde bulundu.

Osmanlı’da suçlulara verilen cezaları da öneren Aksyonov, "Başarı Centilmenleri” adlı Sovyet komedi filmdeki sözlere de atıfta bulunarak, “Ortaya bir fıçı koyalım, yanına da görevli yeniçeri ve tüm günü (suçlu) oraya dalsın. Yani bu tür terbiye edici cezalar uygulanmalı.” dedi.
1971 yapımlı söz konusu komedi filminde Prof. Dr. Nikolay Maltsev adlı bir Sovyet bilim adamı, hırsızların eğitilmesi için Osmanlı yönteminden yararlanılmasını savunmuştu.
Prof. Maltsev, “Eski zamanlarda Türkiye’de uygulandığı gibi yapılmalı. İçi pislik dolu fıçıya hırsızı sokmak lazım. Yanında, kafasının üstünde de eli kılıçlı yeniçeri. Her 5 dakikada bir yeniçeri kılıcı fıçının üzerinden sallıyor! İşte böylece o (hırsız) tüm gün fıçıya kafasını sokmak zorunda kalıyor” demişti.