Rusya Federal Hava Ulaşım Ajansı (Rosaviatsia) Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının ardından yoğun ziyaretçi akınına uğradığını, 2015’in ilk 4 ayında Simferepol Havalimanı’nda yolcu sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 340 arttığını açıkladı.

Rosaviatsia’nın verilerine göre Simferepol Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısı ilk dört aylık dönemde 700 bine ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 204 bin olarak gerçekleşmişti.

Ukrayna krizi ve Batılı ülkelerin yaptırım kararının ardından Rusya iç ekonomiyi canlandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Tarım ve turizm sektörü bu yöndeki teşviklerden en büyük payı alıyor. Rusya, Soçi’den sonra Kırım’ı da ikinci bir tatil merkezi olarak inşa etmeye çalışıyor.

Kırım Turizm Bakanı Yelena Yurçenko 2015’de yarımadaya 4,3 milyon turist beklediklerini, bunun yarıdan fazlasının havayolu ile gelmesini beklediklerini açıkladı.

Mayıs tatilinde bölgeye giden turist sayısında yaşanan artış yaz dönemi ile ilgili de ipuçları veriyor. 1-4 Mayıs tarihlerinde geçen yıl 16 bin 511 kişi bölgeyi ziyaret ederken, bu yıl aynı tarihlerde ziyaretçi sayısı 44 bin 233’e ulaştı.

Rostourism Başkanı Oleg Safanov, 2014’de bölgeye 3 milyon turist gitmesini planladıklarını, 4,1 milyonla hedefin çok üstünde bir rakama ulaşıldığını söyledi.

2015’de Kırım için yoğun bir çalışma yapacaklarını belirten Safanov, “Simferopol Havaalanı’nda hizmet alanı genişletiliyor. Kerch Boğazı feribot seferlerinin kapasiteleri artırıldı. Tüm bu çalışmaları Kırım’a daha kolay ulaşma imkanı sağlıyor.” dedi.

Tur operatörlerinin farklı fiyat kategorilerinde paketler hazırladıklarını belirten Safanov, “Kırım’da oyun merkezi de kuruluyor. Tüm yıl boyunca gidilecek bir tatil merkezine dönüşecek.” bilgisini verdi.

Mart 2014’de Rusya’ya bağlanan Kırım, Sovyetler Birliği döneminde de tatil merkezi olarak kullanılıyordu.