Rusya Maliye eski Bakanı Aleksey Kudrin, Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının maliyetinin dolaylı giderlerle birlikte 150-200 milyar doları bulacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 15 yıl önce göreve başlaması vesilesi ile düzenlenen basın toplantısında konuşan Kudrin, “Kırım’ın finanse edilmesi için yıllık ortalama 6-7 milyar dolar gerekecek. Dolaylı giderler ve diğer masraflar hayli yüksek. 3-4 yıl içinde maliyet 150-200 milyar doları bulabilir.” dedi.

Rusya ekonomisinin yeniden büyümeye başlayabilmesi için ciddi reformların gerektiğini vurgulayan Kudrin, “Maalesef 2012-2018 döneminde ortalama sadece yüzde 1,5-2 büyüme öngörülüyor. Bizim düşük faiz oranları ile bu rakamı ileri taşımamız gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın dünya ekonomisinde gerçek bir rekabetçi olabilmesi için bu büyüme rakamlarının yetersiz olduğu eleştirisi getiren Kudrin, “Biz günümüzde ciddi meydan okumalarla karşı karşıyayız. Eğer ülkenin yönetimi bunu realize ederse, ciddi reformlarla yeni büyüme rakamlarını yakalayabiliriz.” çağrısı yaptı.