Halk referandumu yoluyla Rusya’ya bağlanan Kırım Cumhuriyeti Turizm Bakanı Sergey Strelbitski, Kırım’ın batısında 'Yeni Antalya' kuracaklarını açıkladı. Bölgenin batı kıyılarında yeni bir uluslar arası turizm merkezi kurma projesi, Kırım’ın Ukrayna’ya dâhil olduğu yıllarda da düşünülmüş bir proje olduğu belirtiliyor.

Rusya’nın başkenti Moskova’da basın toplantısında konuşan bakan Strelbitski, Kırım’ın yeni turizm projeleri hakkında bilgiler verdi. Strelbitski, “Bu proje önceden de vardı ve bence biz bu projeyi tekrar gündeme getirmemiz lazım. Çünkü Kırım’ın batısı gerçekten çok ilgi çeken bir bölge, orası bir tatil, turizm bölgesi.” dedi.

Projenin önemine dikkat çeken Kırım Turizm Bakanı, “Bu proje için büyük emekler verildi. Bu yüzden çok büyük önem arz ediyor... Bu projede görev alan faal kişilerden biri olduğum için bende bu projeyle ilgili bütün ayrıntılar mevcut. Dolayısıyla projeye geri döneceğimize inanyorum. Üstelik bana göre bu modeli Kırım’ın diğer bölgeleri için de temel alabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Rus resmi haber ajansı Ria Novosti’ye göre, Kırım’ın batı kıyılarında yeni bir uluslar arası turizm merkezi kurma projesi Kırım’ın Ukrayna’ya dâhil olduğu yıllarda da gündeme getirilmişti. Proje 100 otel, havaalanı ve diğer bir çok altyapı çalışmasını öngörüyor. Yeni turizm merkezinin Antalya model alınarak inşa edilmesi planlanıyor.

BAŞBAKAN MEDVEDEV DE KIRIM TURİZMİYLE İLGİLİ ELEŞTİRİDE BULUNMUŞTU

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev 25 Mayıs’ta Kırım’ın tatil bölgeleri hakkında yaptığı açıklamada bazı arkadaşlarının Kırım’dan memnuniyetsiz bir şekilde döndüğünü söylemişti. Kırım’da turizm hizmetlerinde servis kalitesinin artırılması için çağrıda bulunan Medvedev, “Kaliteye yoğunlaşmak lazım, bunu saklamadan söylüyorum, bazen tanıdıklarımla muhabbet ediyorum, onların büyük kısmı hizmet kalitesinden memnuniyetsiz bir şekilde Kırım’dan ayrılıyor...Uluslar arası standartlarda olması gerektiğini söylemiyorum, ama Rusya’da ki kadar bile kalite yok... Tatil yapmak için Kırım’da çok mekan var, ama şunu itiraf etmek lazım; Ukrayna Kırım’ı zamanında çok kötü standartlarda kalmış hepsi. Orada normal tatil mekanlarının oluşması için çalışmalar yapılmalı.” eleştirisinde bulunmuştu.

Mart 2014’de Rusya’ya bağlanan Kırım, Sovyetler Birliği döneminde de tatil merkezi olarak kullanılıyordu.