Rusya’nın yeni tatil destinasyonu Kırım’ı Ocak-Ağustos döneminde 3 milyon 200 bin turist ziyaret etti. Geçen yılın aynı dönemine göre bu rakam 900 bin artarken, Türkiye’ye giden Rus turist sayısının geçildiğine dikkat çekildi.

Rublede yaşanan devalüasyon ve ekonomik durgunluk nedeni ile Türkiye’ye yüzde 25 daha az Rus turist giderken, yıllık bazda toplam rakamın 3,5 milyon civarında kalması bekleniyor. 2014’de Türkiye’ye giden Rus turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 4,7 artarak 4,5 milyon rakamı ile rekor kırmıştı.

TASS’a açıklamada bulunan Kırım Turizm Bakanı Sergey Strelbitskiy, Rus turistlerin Kırım’ı keşfetmeye başladığını, 2014’ün Ağustos ayında kadar olan dönemde 900 bin artışla 3 milyon 216 bin rakamına ulaştıklarını söyledi.

Yarımadaya gelen turistlerin büyük çoğunluğunun Rus turistler olduğuna dikkat çeken Strelbitskiy, “Yalta ve Sivastopol’un yanısıra Sudak, Aluşta, Saki ve Evpatoriya gibi kentler turistlerin ilgi odağı oldu.” dedi.

Kırım’ın yıl sonuna kadar 5 milyon rakamını aşması hedefleniyor. Kırım’da alt yapı çalışmaları hızlandırılırken, Rusya’nın başkent Moskova ve diğer kentlerine ucuz ulaşım imkanları geliştiriliyor.