Zimbabve’de safariye katılan bir grup turist, takip ettikleri filin saldırısına uğradı. Kendisini takip eden araca kızan fil, turistlere korku dolu anlar yaşattı.

Sosyal medyada büyük eleştirilere sebep olan görüntüler, Zimbabve’nin güneyindeki kurak Gonarezho Milli Parkı'nda çekildi.

Cep telefonuyla çekilen görüntülerde safari cipindeki turistlerin kendi aralarındaki gülüşmeleri duyuluyor. Safari kurallarına göre turistleri sessiz olmaları konusunda uyarması gereken aracın şoförünün file daha da yaklaştığı görülüyor.

Turistlerin aralarındaki konuşmalar ve yaklaşan araçtan ürken fil, dev cüssesi ile aracı hedef alıyor. Kafasını etrafı açık oturma kabinine sokan fil, hortumu ile araçtakilere vuruyor. Cipin uzun müddet sürüklenmesine de sebep olan kızgın fil, daha sonra ailesinin yanına dönüyor. Saldırıdan sağ kurtulan turistler araçtan inerek silahını uzaklaşan file doğrultan şoförü 'ateş etme' şeklinde uyarıyor.

Görüntüyü izleyenler, "Zavallı filden ne istiyorsunuz?", "Safari kurallarını bilmeniz gerekirdi" şeklinde yorumlarla turistlerin dikkatsizliğini eleştirdi.

Güney Afrika'nın Zimbabve Kruger Milli Parkı yetkilileri, son dönemde artan safari kazalarına karşın Facebook’tan, “Parkımızı umursamaz turistler ziyaret ediyor. En azından rehberlerimiz pervasız değil.” şeklinde açıklama yapmıştı. Ayın başında da safari rehberi Quinn Swales, turisleri gezdirirken bir aslanın saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti.