KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalan Bağımsız aday Mustafa Akıncı, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’i (CTP-BG) ziyaret ederek ikinci tur seçimleri için destek talep etti.

Akıncı, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için destek toplama amacıyla bugün Başbakan ve CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ve Parti Genel Sekreteri Kutlay Erk ile 40 dakikalık bir görüşme yaptı. CTP-BG Genel Merkezi’ndeki görüşme sonrasında düzenlediği basın toplantısında Akıncı, Cumhurbaşkanlığı adaylarından Kudret Özersay ile de yarın görüşebileceklerini ifade etti.

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber ile telefonda görüştüğünü kaydeden Akıncı, Siber’in de bugünkü görüşmede yer almasını beklediğini dile getirdi. 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir eğitim sürecine benzeten Akıncı, “Herkesin birbirinden öğrendikleri oldu. Her aday bu yarışa bir değer kattı ve bu değerler bir seçimlik değildir, bunlar toplumun artılarıdır.” dedi. CTP-BG’den cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda destek beklediğini de dile getiren Akıncı, “Aynı ideali paylaştığımız, geçmişte birçok kere aynı yolu yürüdüğümüz arkadaşların camiasında bulunuyoruz.” dedi.

“BEKLENTİNİN BOŞA ÇIKMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Görüşmeden memnun ayrılıp ayrılmadığı sorusu üzerine Akıncı, bu akşam CTP-BG’nin konuyla ilgili yapacağı toplantıya atıfta bulunarak “Çok memnun olarak ayrılıyorum. Karar üretilmeden bir şey söylemem yanlış olabilir ama olumlu bir karar, bir destek kararı doğal olandır, beklenendir. Beklentinin boşa çıkmayacağını düşünüyorum.” dedi.

Kudret Özersay’ın seçimin ikinci turunda oy verenleri yönlendirmeyeceği yönündeki açıklamalarıyla ilgili olarak ise Akıncı, “Bunun yanlış olduğunu öteden beri seslendiriyorum.” dedi. Özersay’ın kararına saygı duyduğunu ancak kararına rağmen kendisiyle görüşmek istediğini belirten Akıncı, Özersay’ın seçimlere çok çok ciddi bir katkı, bir değer ürettiğini, katkılarını geleceğe taşımanın önemli olduğunu söyledi.