KKTC'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalan bağımsız aday Mustafa Akıncı, “26 Nisan akşamı Kıbrıs’ta gerçek anlamda bir yeni dönemi başlatmak üzere, beyaz sayfa açmak üzere, Kıbrıs’ta zeytin dalının kardeşliğini yaratmak üzere yola çıkacağız” dedi.

Akıncı, ikinci tur seçim öncesi Cumhuriyet Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) adayı Sibel Siber’i, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nu ve Bağımsız Aday Kudret Özersay’ı ziyaret edeceğini ve destek isteyeceğini açıkladı. Akıncı, “Bir hafta sonra yaşanacak başarının ortakları olmalarını önereceğim” diye konuştu. Konuşmasında, bugünkü seçimde kendisine destek verenlere ve ailesine teşekkür eden Akıncı, desteğin artarak devam edeceğine inandığını kaydetti.

'SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM'

Bağımsız ve tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağını anlatan Akıncı, tüm partilere eşit mesafede olacağını ve tüm renkleri kucaklayacağını kaydetti.
Seçim öncesinde verdiği sözlerin arkasında olduğunu vurgulayan Akıncı; “Bu sözlerimin bu akşam da arkasındayım. Bir hafta sonra başarıyla halktan bu görevi devraldığımda da 5 yıl boyunca bu sözümün arkasında olacağım. Sevincimiz başkasının kederi olmayacak. Sizden beklentim budur. Yarından itibaren yola devam. 26 Nisan akşamı Kıbrıs’ta gerçek anlamda bir yeni dönemi başlatmak üzere, beyaz sayfa açmak üzere, Kıbrıs’ta zeytin dalının kardeşliğini yaratmak üzere yola çıkacağız.” ifadelerini kullandı.