KKTC'de cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde adaylar meydanlara çıkmaya başladı. Adaylardan Mustafa Akıncı, Başkent Lefkoşa'da bulunan İnönü Meydanı'nda miting düzenleyerek kendisine destek verenlere seslendi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Akıncı, ‘Cevap Meydanda’ sloganı ile düzenlediği büyük mitingini Başkent Lefkoşa’da gerçekleştirdi. İnönü Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden Mustafa Akıncı, halktan gelen çağrıya kulak vererek adaylığını açıkladığını belirterek, cumhurbaşkanı olması durumunda tüm renkleri kucaklayacağını dile getirdi.

'YORGUNLUK YOK YOLA DEVAM'

Sunuculuğunu Barış Burcu’nun yaptığı mitingte, Akıncı taraftarları sık sık 'çözüm için, barış için, özgürlük için Akıncı', 'demokrasi için cevap, Akıncı', 'statükoya karşı Akıncı', 'güzel günler için Akıncı' sloganları attı. Alandakiler, yerli müzik grubu Grup Rast, ile müzisyenler, Barış Refikoğlu, Cemal Özgürsel, Serdar Kavaz ve Yıltan Taşçı’nın şarkılarına eşlik etti. Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Akıncı, gençler tarafından tütsülenirken alanda toplanan kalabalığa karanfiller attı.

"Bu yürekten coşkulu sevgi selinize ben de yürek dolusu teşekkürlerimi sunuyorum." diyen Mustafa Akıncı, "Bana bu günlerde yorgun olup olmadığımı soruyorlar. Evet, yoğunluk var ama yorgunluk asla. Bunun nedeni de sizden aldığımız coşku, pozitif enerji. Yorgunluk yok yola devam." şeklinde konuştu.