KKTC bağımsız cumhurbaşkanı adayı Arif Salih Kırdağ, Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerinde, Kıbrıs Türk'ünün kendisini seçmemesi durumunda yok olacağını iddia etti.

KKTC halkı bu Pazar günü yeni cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gidiyor. Bu çerçevede adaylar son çalışmalarını tamamlıyor. KKTC'de renkli kişiliği ile bilinen bağımsız cumhurbaşkanı adaylarından Arif Salih Kırdağ'ın cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırladığı reklam filmi dikkat çekiyor. Reklam filminde çok sayıda ülke vatandaşları Arif Salih Kırdağ’ı “yeni dünya” lideri olarak tanımlıyor. Cumhurbaşkanı seçimleri dolayısıyla Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Kırdağ, ilk turda kazanacağını; olası bir şekilde ikinci tura kalması durumunda da yüzde 60 oranında galip geleceğini iddia etti. Cumhurbaşkanı seçilememesi durumunda da güneşin Kıbrıs Türk halkı için tamamen batacağını ifade eden Kırdağ, Kıbrıs Türkü’nün kendisini seçmemesi durumunda da yok olacağını ileri sürdü.

"AKILLAR KULLANILIRSA BENİ SEÇERLER"

Pazar günü yapılacak olan seçimlerin Kıbrıs Türk’ünün var oluşu ile yok oluşunun belirleneceği bir geleceğin ön referandum olduğunu aktaran Kırdağ, “ O bakımdan yüce Allah bu halka acırsa ki bir söz daha vardır. Allah der ki, ben size akıl verdim, bu aklı kullanın kullandığınızı görür de doğru yolda iseniz o zaman size şefaat eylerim, diyor ya o şefaati hak eden bir toplumsak bizi koruyacaktır ve cumhurbaşkanı ben olacağım.” şeklinde konuştu.


"KARŞIMDA KİMSE YOK"

Birinci turda kesin kazanması gerektiğinin altını çizen Kırdağ, “ Çünkü karşımda kimse yok. Karşımda olanlar ihanetin çizgisinde… Cumhurbaşkanı ile birlikte dizilmişler. Yine söylüyorum birinci turda seçilmem lazım; olası bir ikinci tura kalması durumunda ise kesin yüzde 60 oranlarında bir oy alırım. Ya aldım ya aldım. Güneşin batışı halkımın güneşinin batışıdır.” dedi.

"KAYBEDERSEM KIBRIS TÜRK'Ü YOK OLUR"

Cumhurbaşkanlığı propagandası çerçevesinde hazırladığı reklamları da değerlendiren Kırdağ şunları söyledi: “Son verdiğimiz mesajın derin bir anlamı vardır. Zaten ben cumhurbaşkanlığını kaybedersem ortaya çıkacak siyasi tablo Kıbrıs Türk'ünün perişanlığını yok oluşunu ortaya koyacaktır. Çünkü Beş Parmak Dağları’nda yaşamayı kabul edemeyecek olan özgürlük aşığı Kıbrıs Türk halkı devletinin yıkılması durumunda bu ülkeden kaçacaktır. Kıbrıs Türk'ü kendiliğinden yok olacaktır. O yok oluşu önlemek için siyaset yapıyorum. Eğer kaybedersem ne için mücadele vereceğimi kendime sordum. O reklam filmlerinde de ben Kırdağ’ın güneşin doğuşuna değil batışına doğru yüzümdeki üzüntü ifadesi ile kabul edemeyeceğim bir geleceğe gidişim vardır.”

KÜREKLE PARTİ BİNASINI BASMIŞTI

Nam-ı diğer kürekçi Arif olarak da bilinen Kırdağ, bundan 27 yıl önce elinde kürekle Ulusal Birlik Partisini (UBP) de basmıştı. Kırdağ kürek meselesini de şu şekilde anlattı: “Bundan 27 sene önce UBP ve Denktaş hükümetlerinin yaramış olduğu toplumsal çöküşe neden olanların yarattığı pisliği kürekle atalım, gömelim diye binalarını basıp kürekle deforme etti. Şu anda dozerle bu pislikler temizlenir mi bilemem… “