Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Başkent Lefkoşa’da seçim öncesi miting düzenledi. Mitingde konuşan Siber, "Bir tarih yazılacak. Ortak geleceğe yöneleceğiz." dedi.

Kıbrıs Türk halkı, pazar günü cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Bu çerçevede cumhurbaşkanı adayları da son mitinglerini gerçekleştirdi. CTP'den cumhurbaşkanı adayı Siber, Lefkoşa’da bulunan İnönü Meydanı'nda mitingte seçmenlere seslendi. Sibel Siber’den önce kürsüye gelen Başbakan Özkan Yorgancıoğlu alandakilere hitap etti. Yorgancıoğlu, "Bu dönem aydınlık bir dönem olacak. Bu dönem, halkımızın bütününün kucaklandığı bir dönem olacak. Kıbrıs’ta ilk kadın cumhurbaşkanını seçiyorsunuz." şeklinde konuştu.

SİBER: KARARLIYIZ, SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

Başbakan Yorgancıoğlu’nun ardından sahneye çıkan Sibel Siber ise "Bu seçim çocuklarımızın seçimi, bu seçim gençlerimizin seçimi, bu seçim kadınlarımızın seçimi, bu seçim anne ve babaların, bu seçim ülkemizin seçimidir. Biz karar verdik. Değiştireceğiz. İşte er meydanı, bir tarihe daha imza atıyor. Bir tarih daha yazacak. Ortak geleceğe yöneleceğiz. Kimimiz Anadolu’dan toprağa tutunduk kimimiz güneyden geldik toprağa tutunduk. Kimimi buralardaydık. Kararlıyız sorunları çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

'GEÇİT VERMEYECEĞİZ'

Bazı güzellikleri çoğu zaman bölerek, korku, endişe vererek kendilerine yaşatılmak istendiğini kaydeden Siber, şöyle konuştu: "Buna artık geçit vermeyeceğiz. Biz seçim kampanyamızı endişe üstüne kurmadık. Köy isimleri haritalar üstüne kurmadık. Biz seçim kampanyamızı ego üstüne de kurmadık. ‘Ben liderim, ben bilirim’ demedik. Takım ruhu dedik! Takımımız ekiplerimiz var. Biz en iyi bilenlerle çalışacağız. Uzlaşı ile empati ile barış diliyle. Tepeden bakarak sen kimsin diyerek değil. Biz olarak takım ruhuyla ekip ruhuyla başaracağız. Çözeceğiz kararlıyız. Biz kararı verdik. 19 Nisan’da güzel bir rüzgar esecek. İçimiz sevinçle kıpır kıpır olacak. O güzel rüzgar ülkemize çözüm barış demokrasi getirecek. Çocuklarımız göç etmeyecek."